Een marktkraam opbouwen in 3 stappen

Een marktkraam opbouwen in 3 stappen

Heb jij het weleens gedaan, een marktkraam opbouwen? Misschien heb je weleens meegeholpen bij de organisatie van een braderie of beurs, maar heb je je toen niet beziggehouden met de opbouwen van de marktkramen. En nu is het moment gekomen waarop je zelf met een marktkraam ergens wilt gaan staan. Dan is het toch wel handig om te weten hoe het in z’n werk gaat, de opbouw van een marktkraam. Wij leggen het je graag uit, zodat je jouw eigengemaakte spullen binnenkort kunt verkopen op de lokale markt of zodat je op een netwerkevent goed uit de verf komt met jouw bedrijf. Deze 3 stappen maken het opbouwen van een marktkraam tot een fluitje van een cent. En wij van Marktkraamverhuur Nederland kunnen je natuurlijk altijd helpen als het toch niet zo gaat zoals gehoopt.

1. Het skelet

Net als bij een huis, begint het bij een marktkraam ook met het ‘skelet’ als je hem op gaat zetten. Je zet eerst de poten neer en bevestigt daar met de juiste schroeven en bouten de zijkanten op. Die staan haaks op de poten, het is belangrijk dat je de hoek goed maakt en dat je de boel stevig vastdraait. Als het in de basis niet goed zit, heb je daar gedurende het hele evenement last van en dat wil je niet. Zorg dus dat je goed oplet hoe je alles in elkaar zet en draag er zorg voor dat je met het juiste gereedschap aan het werk gaat.

2. Buizen voor het blad en het dak

Na het frame ga je aan de slag met het blad en het dak. Deze zijn ook weer opgebouwd uit stalen buizen die je onder de juiste hoek aan elkaar bevestigt. Voor het dak moet je zorgen dat de hellingshoek juist is, zeker met regen of wind wil je niet dat het dak het begeeft en je wilt ook niet dat lange mensen zich constant stoten aan jouw kraam. Dat kost klanten en exposure, absoluut ongewenst dus. Ook de dragers van het blad moeten goed vastzitten, je waar wordt er immers nog op uitgestald en dat moet wel stevig vastzitten.

3. Het blad en het dakzeil bevestigen

Te beginnen met het blad. Dit moet precies tussen de twee staanders passen die de ‘voeten’ van de kraam vormen. Het blad wordt meegeleverd en wij hebben de juiste afmetingen naar je verstuurd. Aan jou dus de taak om te zorgen dat de constructie als geheel zo goed in elkaar zit dat je het blad er zo op kunt leggen. In feite geldt datzelfde voor het dak. Dat is een zeil dat aan weerszijden een houten balk heeft. Die balken komen aan de voor- en achterzijde van de kraam. Het midden van het zeil komt over de buis die dwars over de kraam heen loopt. Zet het geheel vast en klaar is je kraam.

Meer weten of ben je benieuwd naar de verschillende varianten marktkramen die je kunt huren? Neem gerust eens contact op, dan vertellen we meer over de mogelijkheden

You must be logged in to post a comment.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close